Dogoteka FertiAdapt® supliment alimentar complementar fertilitate caini si pisici

240,00 lei

FertiAdapt® 60 comprimate , supliment complementar pentru caini si pisici ( PARNUT ) . Asigura suport pentru pregatirea estrului si a reproducerii .

  Livrare rapida

Expediere in maxim 24h sau 48h pentru toate produsele in stoc.

  Multumi sau banii inapoi

Poti returna produsele in termen de 10 zile.

  Transport gratuit in ROMANIA

Pentru orice comanda care depaseste 500 lei.

FertiAdapt® 60 comprimate , supliment complementar pentru caini si pisici ( PARNUT ) . Asigura suport pentru pregatirea estrului si a reproducerii .

                                                     

Ingrediente caracterizate la 1 tableta de 1,5 g

L- Arginina 612,5 mg

L- Tartrat de carnitina 17,5 mg

Taurina 9 mg

Zinc 22,5 mg

Seleniu 32,5 mcg

Vitamina E 20,4 UI

Vitamina A 287,5 UI

Extract de turmeric 22,5 mg

Scortisoara pudra 11 mg

Alge Spirulina 50 mg

Suc si pulpa de pepene liofilizat 10 mg

Mai multe despre produs

AMINOACIZI

Proteinele sunt substante care contin carbon C ( 51-55 % ) , O oxigen ( 21,5-23,5 %  , H hidrogen ( 6,5-7,3 % ) , N azot ( 15,5-18 % ) si cantitati mici de sulf ( 0,1-2,5 % ) si / sau P fosfor ( 0,1 pana la 1,5 % ) , unele pot contine si urme de Fe , Cu si Zn . Ele reprezinta constituentii esentiali ai tuturor celulelor . Pe langa functia plastica , ele expun catalitice ( contituentii enzimelor ) , regland reactiile chimice care au loc in celula . Din punct de vedere nutritiv , acestea contribuie intr-o mare masura , comparativ cu alte elemente nutritive , la modelarea organismului și la furnizarea materialului pentru producții (lapte, ouă, lână etc.). Prin urmare, animalele au nevoie de un aport adecvat de proteine ​​prin alimentație; Din hidroliza proteinelor se obtin unitatile de baza ale proteinelor: aminoacizii. Aminoacizii cunoscuți sunt numeroși, dar cei care intră în compoziția proteinelor sunt practic 20.Moleculele proteice complexe prezente în țesuturi și lichide circulante, la plante și animale, sunt toate formate dintr-un număr foarte mare de unul sau diferiți aminoacizi și de aceea cei aproximativ 20 de aminoacizi existenți în natură, combinându-se între ei, pot da naștere unei număr foarte mare de proteine, fiecare cu propriile caracteristici. Din cei 20 de aminoacizi care pot alcătui cele mai diverse proteine, aproximativ 13 (aminoacizi neesențiali sau biosinetizabili) pot fi sintetizați de organismul animal; celelalte 10-12 (esențiale sau abiosintetice) trebuie să le fie date deoarece nu pot fi sintetizate direct de organism.

L-CARNITINA component important pentru sanatatea animalelor; are rolul fundamental de a transporta acizii grași esențiali din citosolul celular în mitocondrii, în scopul degradării lor (beta-oxidare) și producerii în consecință de energie sub formă de molecule de ATP. Această energie este necesară pentru desfășurarea activităților zilnice normale. L-carnitina poate juca așadar și un rol important în motilitatea spermatozoizilor în raport cu rolul său în metabolismul energetic al acizilor grași, are și o funcție protectoare a articulațiilor și intervine în funcțiile cardiace normale. În special, L-Carnitina poate exercita o acțiune de susținere a reproducerii masculine cu efecte benefice asupra spermatozoizilor în ceea ce privește numărul, concentrarea, mobilitatea și integritatea. Spermatozoizii, pentru a-și îndeplini funcțiile, necesită multă energie care este parțial furnizată de acizii grași cu lanț lung. Prin urmare, o disponibilitate scăzută a L-carnitinei poate fi un factor limitator în capacitatea spermatozoizilor de a genera energie.

L-ARGININA aminoacid precursor al oxidului nitric (NO), care este produs de toate țesuturile organismului și îndeplinește funcții fundamentale ale sistemului cardiovascular, al sistemului imunitar și al sistemului nervos. În special, arginina*1 este o sursă de oxid nitric utilă pentru procesul de capacitare (capacitatea de a fertiliza) și pentru reacția acrozomală (modificări ale capului spermatozoizilor care îi permit să pătrundă în ovul pentru a-l fecunda) a spermatozoizilor. O suplimentare pe baza de L-arginina poate fi, prin urmare, utila pentru sustinerea reproducerii. Arginina ajută la menținerea mobilității excelente a spermatozoizilor care necesită prezența putrescinei, spermicidinei și sperminei, trei poliamide în producția cărora arginina joacă un rol esențial. Un studiu foarte interesant al lui Shafer et al (1997)*2 a arătat că arginina îmbunătățește, de asemenea, morfologia spermatozoizilor, raportând că procentul de spermatozoizi normali din punct de vedere morfologic și motilitatea progresivă sunt direct legate. Chiar și la câinii normal-fertili cu spermiograma normală, arginina poate avea beneficii în creșterea motilității spermatozoizilor. Această constatare poate fi utilă, de exemplu, la subiecții ale căror ejaculate sunt destinate conservării prin refrigerare sau congelare.

TAURINA se găsește ca substanță liberă în țesuturile animale. Carnea, carnea de pasăre, peștele și crustaceele sunt deosebit de bogate; în timp ce este complet absent în lumea plantelor. La majoritatea mamiferelor pot fi sintetizate din metionină și cisteină, dar nu și la pisici; mai mult, deoarece are o cerință mult mai mare decât celelalte animale, este foarte sensibil la lipsa acestuia în alimentație. Pentru aceasta, mai ales pisicile, trebuie hrănite cu diete bogate în taurină. În special, pentru funcția de reproducere, o cercetare a Universității Cornell a arătat că șoarecii de laborator hrăniți cu o dietă fără taurină au o probabilitate mare de a fi sterili, deoarece spermatozoizii lor prezintă modificări importante, în special la nivelul cozii. Aceste modificări au dispărut după administrarea de taurină în dietă.

MICROELEMENTE

Microelementele sunt esențiale pentru hrănirea animalelor; Aspect important este că nu pot fi sintetizate (spre deosebire de alți nutrienți) de la animal și de aceea trebuie să fie prezenți în rație în cantități suficiente pentru a satisface nevoile. Mineralele joacă un rol major în controlul metabolismului animal ca constituenți ai grupului prosteic de numeroase enzime. În plus, unii dintre ei îndeplinesc funcții de activatori enzimatici și intră în geneza hormonilor și vitaminelor.

SELENIUL este un mineral cu actiune antioxidanta. Această acțiune se datorează faptului că intră în constituția glutation-peroxidazei, enzimă care catalizează reacția de reducere a glutationului, un puternic antioxidant endogen. Deficitul de seleniu poate fi concomitent cu cel al vitaminei E, o altă moleculă cu acțiune antioxidantă.

ZINCUL este un mineral; distribuit în principal în fire de păr, pene, oase și dinți. Se absoarbe (nu tot ceea ce conține rația) în tractul intestinal și cantități mari de calciu inhibă utilizarea acestuia. Participă la activitatea anhidrazei carbonice, implicată în schimburile gazoase între țesuturi; participă la mecanismul responsabil de calcificarea osoasă, este implicat în activitățile fosfatazelor, amilazei pancreatice și sintezei insulinei. Zincul este deci esential pentru crestere, pentru keratinizarea pielii si a parului, pentru osteogeneza si condrogeneza si pentru functionalitatea normala a testiculelor si a tubilor seminiferi. Spermatozoizii conțin niveluri ridicate de zinc, care este necesar pentru sinteza membranei și a cozii spermatozoizilor. Prin urmare, un aport alimentar insuficient al acestui mineral ar putea afecta maturarea normală a spermatozoizilor cu o posibilă insuficiență a forței și a motilității. În plus, nivelul de testosteron poate fi afectat și de o deficiență de zinc, deoarece acest mineral este implicat și în sinteza acestor hormoni. Zincul are un rol fundamental în reglarea hormonilor din sistemul reproducător feminin. De fapt, este esențial pentru sinteza estrogenilor și a progesteronului.

VITAMINE

Vitaminele sunt bioregulatori de mare importanță deoarece prezidează, împreună cu hormonii, să desfășoare toate procesele fiziologice atât direct, cât și indirect prin mecanisme enzimatice. Pe baza solubilității, ele sunt clasificate ca solubile în grăsimi, care se dizolvă în grăsimi și în solvenți apolari; si solubile in apa (nu se acumuleaza in organism, deci este esential sa le introduci zilnic prin alimentatie) care se dizolva in apa si in solventi polari. Toate vitaminele sunt responsabile pentru sarcini specifice și, deficiența lor, poate provoca disfuncționalitate.

VITAMINA A (retinol) Vitamina liposolubila care joaca un rol foarte important in vedere, cresterea oaselor si mentinerea functiilor normale ale sistemului imunitar. Vitamina A este răspândită mai ales în alimentele de origine animală, precum ficatul, splina, laptele și derivatele și ouăle, dar este prezentă și în pește și surse vegetale. Vitamina A intervine, de asemenea, în protecția epiteliului și este importantă pentru vedere, deoarece este parte integrantă din rodopsina retinei. O alta functie indeplinita de aceasta vitamina este cea epitelial-protectoare; activitate utilă în special în țesuturile secretoare de mucus ale sistemului digestiv, respirator și urogenital. Dar, mai presus de toate, vitamina A exercită o influență semnificativă asupra reproducerii.

VITAMINA E Vitamina E (liposolubila) numita si alfa-tocoferol (din greaca: aduceti copii) numita si vitamina fertilitatii. Funcția sa este antioxidantă, adică are un efect de captator împotriva radicalilor liberi și a diferitelor metale grele precum plumbul și mercurul. Este foarte frecventă în lumea plantelor, în special în germenii cerealelor și uleiurilor aferente și în părțile verzi ale tuturor plantelor. În țesuturile animale, vitamina E este conținută în doze mici; cu excepţia placentei şi a hipofizei care sunt deosebit de bogate. Îndeplinește funcții importante pe sfera reproductivă, atât masculină cât și feminină. Acest efect nu este direct expresia unui mecanism biologic realizat de vitamina (a cărei sarcină fundamentală, în celula animală vie, este antioxidantul fiziologic „prin excelență”, care protejează vitamina A și acizii grași saturați și nesaturați de fenomenele auto- oxidare); pare mai degrabă că desfășoară o acțiune preventivă împotriva avortului precoce și o acțiune împotriva unor forme de sterilitate. Această vitamină participă, de asemenea, la procesele de sinteză și metabolice; este dotat cu proprietăți surfactante și este indispensabil pentru geneza multor enzime și coenzime, pentru sinteza acidului ascorbic și a acizilor nucleici. De asemenea, este capabil să crească toleranța organismului la substanțele toxice. Eventualele simptome ale deficienței sunt resimțite pe sfera genitală și se pot datora și lipsei de seleniu sau prezenței unor cantități mari de grăsime, mai ales dacă sunt râncede.

INGREDIENTE VEGETALE

În trecut, toate ierburile și plantele (arbori sau arbuști anuali sau pereni) folosite în „atelierele” farmaciilor erau numite „oficiale”. Astăzi ierburile și plantele medicinale sunt cele folosite pentru a păstra bunăstarea oamenilor și a animalelor; pot fi folosite ca atare in bucatarie, ca condimente; în prepararea ceaiurilor din plante, sau a lucra cu proceduri specifice pentru producerea de suplimente alimentare, veterinare, cosmetice și alte produse. Pentru fiecare plantă oficială, partea folosită (frunze, flori, semințe, scoarță, rădăcini etc.) se numește „drog”. Medicamentul conține fitocomplexul, adică setul de ingrediente active care caracterizează proprietățile plantei, care nu pot fi reproduse prin sinteză chimică. Lucrarea sinergică a ingredientelor active ale fitocomplexului asigură plantei o serie de acțiuni contemporane.

ALGA SPIRULINA foarte bogata in vitamine, minerale si proteine, cunoscuta pentru proprietatile sale antioxidante. Cunoscută științific sub numele de Arthrospira, trăiește în principal în apele dulci subtropicale. Are o culoare albastru-verde și forma tipică spirală i-a dat numele. Considerat unul dintre cele mai complete alimente de pe planetă, conține toți aminoacizii esențiali, este compus din 60% proteine ​​și are o concentrație mare de beta-caroten, vitamina B12, fier și minerale pe lângă acidul gras esențial rar GLA. (acid gamma-linolenic). Prin urmare, are un conținut unic de fitonutrienți; acești fitonutrienți pot îndeplini o funcție benefică la nivelul sistemului imunitar datorită bogăției de antioxidanți, favorizează sănătatea celulară și, datorită clorofilei conținute, favorizează o acțiune de detoxifiere. Algele Spirulina sunt cunoscute pentru funcția sa chelatoare (care „reține” metalele grele și favorizează eliminarea lor fără ca acestea să aibă funcțiile lor nocive)

TURMERIC Curcuma longa, numit și șofran indian. Din rizomul său se obțin principiile active precum curcuminoidele, dintre care, cea mai activă este reprezentată de curcumină. Prezența mineralelor și vitaminelor din turmeric îl fac un antioxidant puternic, luptă împotriva radicalilor liberi.

SCORȚISOARA Scorțișoara a avut o gamă largă de utilizări încă din cele mai vechi timpuri și era considerată un condiment foarte valoros. Mirosul și aroma tipice de scorțișoară sunt caracteristici datorită unei aldehide conținute în uleiul esențial care poate fi obținut din macerarea scoarței de Cinnamomum. Cel mai valoros condiment se obține din Cinnamomum zeylanicum, dar un alt tip cunoscut și răspândit este scorțișoara de Cinnamomum cassia. În multe cazuri, condimentul din comerț este de ultimul tip sau un amestec de diferite calități. Uleiul esențial de scorțișoară conține aproximativ 70% aldehidă cinamică (cinamaldehidă). În ultimii ani, funcțiile cinamaldehidei au fost studiate mai în profunzime, mai ales în raport cu sfera reproducerii. Scorțișoara este considerată în cele din urmă un puternic antioxidant natural, stimulează circulația sângelui și contribuie la menținerea nivelului normal de colesterol din sânge.

PEPENE Pepenele galben (Cucumis melo L.) este o plantă aparținând familiei Cucurbitaceae. Originea sa este contestată, dar literatura indică sudul și estul Africii. Cu toate acestea, astăzi se găsește și se cultivă în toată lumea. Această plantă folosește fructul suculent cunoscut pentru proprietățile sale nutritive și de sănătate. Fructele variază ca mărime, formă și coajă și sunt bogate în flavonoide, alcaloizi, terpene și vitamina E. Pulpei fructelor i-au fost atribuite diverse proprietăți de sănătate, inclusiv acțiunea antioxidantă și acțiunea de drenare a fluidelor corporale și de protecție a funcțiilor rinichilor. Aceste acțiuni sunt strâns legate de prezența vitaminei E și de concentrația mare de SOD (superoxid dismutază), enzimă aparținând clasei oxidoreductazelor capabile să neutralizeze anionul superoxid cu acțiune antioxidantă în consecință.

Tablete de 1,5 g

câini și pisici de la 0 - 5 kg 1/4 comprimat pe zi

câini și pisici de la 5 - 15 kg 1/2 comprimat pe zi

câini de la 15 - 35 kg 3/4 comprimat pe zi

câini peste 35 kg 1 comprimat pe zi

 

Perioada de utilizare recomandată:

Femeie - din ultima etapă de gestație până se confirmă următoarea gestație

Masculi - în perioadele de activitate reproductivă

 

 

Ambalare:

60 tablete de 1,5 g

 

 

Instructiuni de folosire:

Se administrează numărul de comprimate împreună cu rația zilnică de hrană sau direct în gura animalului. Înainte de a utiliza produsul, consultați medicul veterinar.

Întrebări frecvente - întrebări frecvente

FertiAdapt® este plasat în categoria PARNUTS. Care sunt alimentele pentru scopuri nutriționale speciale sau nuciul?

Prin definiția Parnut (sau PARNUTS „Alimente cu scop nutrițional special”) ne referim la acele „alimente funcționale” care includ un grup vast și eterogen de produse alimentare, caracterizate prin faptul că au proprietăți benefice specifice. De fapt, sunt alimente capabile să confere dietei efecte specifice asupra sănătăţii, dincolo de simpla valoare nutritivă. Pentru a permite acest lucru, alimentele funcționale sunt îmbogățite cu substanțe benefice deosebite (cum ar fi vitamine, minerale, peptide bioactive, extracte de plante etc.) utile pentru atingerea scopului prevăzut al suplimentului în cauză. În acest caz, produsul este special conceput și formulat pentru a sprijini animalul într-o anumită fază a vieții în care sunt necesare aporturi nutriționale specifice: reproducerea.

FertiAdapt® și MultiAdapt® pot fi utilizate împreună?

Da, tocmai din cauza funcției diferite atribuite acestor două furaje complementare, este utilă combinarea acestora, având în vedere complementaritatea lor în a ajuta câinele să reziste perioadelor deosebit de intense, stresante sau solicitante. FertiAdapt® se recomandă a fi administrat continuu la femela de reproducție de la sfârșitul ultimei călduri până la următoarea căldură când este planificată împerecherea. Vă recomandăm suspendarea FertiAdapt® în momentul primei ecografii care confirmă sarcina și continuarea cu MultiAdapt®.

Care este utilizarea optimă a produsului la femeie și la bărbat pentru a obține rezultate bune?

Este indicat să se administreze femelei FertiAdapt® cu cel puțin 4-5 luni înainte de căldură, la planificarea împerecherii (ideal de la ultima căldură terminată până la căldură, la planificarea împerecherii). Pentru mascul recomandam FertiAdapt® continuu in perioadele de activitate reproductiva sau cu cel putin 2 luni inainte de imperechere / recoltarea materialului seminal.

De ce seleniul este important pentru un mascul de reproductie ?

În special, în funcția de reproducere, seleniul influențează pozitiv integritatea spermatozoizilor și îi protejează de stresul oxidativ, în plus, joacă un rol primordial în metabolismul hormonului tiroidian.

De ce este zincul important pentru femela ?

Zincul are un rol fundamental în reglarea hormonilor din sistemul reproducător feminin. De fapt, este esențial pentru sinteza estrogenilor și a progesteronului. Lipsa acestor hormoni duce la o reducere a fertilităţii feminine.

Ingerarea accidentală a întregului ambalaj al produsului

Vă reamintim că este o bună practică să păstrați ambalajul nedeschis la îndemâna copiilor și a animalelor, așa cum este indicat în avertismentele de pe etichete și cutii. Cel mai mare risc in cazul in care un caine ingereaza intregul continut al pachetului este ca acesta sa inghita in graba bucati de plastic, mult mai daunatoare decat ingredientele active continute in produs. Cu toate acestea, având în vedere variabilitatea subiectului în ceea ce privește greutatea corporală, rasa și vârsta, sfatul pe care dorim să-l dăm este să vă consultați medicul veterinar care va putea evalua situația din când în când cunoscând în detaliu câinele.

Sunt produsele Dogoteka sigure pentru câinele sau pisica mea?

Reamintim că în toate furajele noastre complementare ingredientele active utilizate în compoziție și aditivi sunt dozate corespunzător pentru a asigura un efect benefic asupra animalului, nu provoacă efecte secundare sau orice toxicitate. Acestea urmează ghidurile EUROPENE ale Registrului Materialelor pentru Furaje care enumeră toate produsele naturale permise în domeniul animal. Prin urmare, este indicat să respectați porțiile zilnice recomandate.

Ce se întâmplă dacă am o întrebare specifică despre animalul meu de companie și am nevoie de sfaturi personale?

Ne puteti contacta la unul din numerele de telefon afisate pe site !

                                                                                               

DK90011
13 Produse

S-ar putea sa-ti placa

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Inregistreaza cont nou

Ai deja un cont?
Logheaza-te Sau Reseteaza parola