Dogoteka DOGOjunior® supliment articulatii caini junior

160,00 lei
Cu TVA

DOGOjunior®  60 comprimate , supliment alimentar complementar pentru crestere caini si pisici . Formula imbunatatita cu adaos de ulei de peste . Sustine dezvoltarea normala a oaselor si articulatiilor la caini si pisici in perioada de crestere .

                                           

  Livrare rapida

Expediere in maxim 24h sau 48h pentru toate produsele in stoc.

  Multumi sau banii inapoi

Poti returna produsele in termen de 10 zile.

  Transport gratuit in ROMANIA

Pentru orice comanda care depaseste 500 lei.

DOGOjunior®  60 comprimate , supliment alimentar complementar pentru crestere caini si pisici . Formula imbunatatita cu adaos de ulei de peste . Sustine dezvoltarea normala a oaselor si articulatiilor la caini si pisici in perioada de crestere .

                                             

Compoziţie

 

Principii active

Produse obținute din transformarea plantelor (Equisetum arvense L. pulbere 10%, Laminaria digitata pulbere 5%, spirulina maxima pulbere 4%), sulfat de glucozamină (din țesut animal) 10%, sulfat de condroitină (din porc) 10%, maltodextrină, hidrolizate de proteine ​​animale (din ficat de pasăre), sare de magneziu a acidului stearic, 1% ulei de pește, 1% pulbere de perna canaliculus.

 

Cu adaos de ulei de pește.

Formula imbunatatita cu adaos de ULEI DE PESTE. Conține ulei de pește, o sursă binecunoscută de acizi grași polinesaturați din seria omega 3. Acizii grași polinesaturați sunt molecule formate dintr-un lanț de carbon cu o grupă carboxilic finală și o grupare metil finală. Lanțul de carbon are atât legături simple, cât și duble, porțiuni nesaturate. Acizii grași omega 3, precum și omega 6, sunt definiți ca acizi grași esențiali deoarece organismul nu este capabil să-i sintetizeze și de aceea acești nutrienți trebuie neapărat consumați cu dieta. Acizii grași polinesaturați, în special EPA și DHA, au fost recunoscuți ca având proprietăți de sănătate cunoscute, în primul rând acțiunea benefică la nivelul funcției inimii, a tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol din sânge.

Indicatii

Pentru a promova o dezvoltare armonioasă a oaselor și articulațiilor câinilor și pisicilor în vârstă în curs de dezvoltare.

 

 

Ingredientele caracteristice la 1 tabletă de 1 g

Sulfat de condroitină (de la porc) 100 mg

Sulfat de glucozamină (din crustacee marine) 100 mg

Equisetum Arvense L. 100 mg

Laminaria Digitata 50 mg

Spirulina Maxima 40 mg

Perna Canaliculus 10 mg

Acid L-glutamic 50 mg

Seleniu 52,5 mcg

Vitamina C 60 mg

Mai multe despre produs

SULFAT DE GLUCOSAMINA - din punct de vedere chimic, glucozamina este o aminomonozaharida sau o monozaharida caracterizata prin inlocuirea unei grupari functionale hidroxi cu o grupare functionala amino. Glucozamina este unul dintre principalii precursori ai glicoproteinelor, în special ai proteoglicanilor, macromolecule formate dintr-o structură proteică centrală (nucleu) de care sunt legate covalent structuri de dizaharide sau glicozaminoglicani (GAG), adică lanțuri lungi, neramificate, formate din unități repetitive de dizaharide alternate. cu aminozaharide. Toate GAG-urile conțin derivați de glucozamină.

Proteoglicanii sunt constituenții principali ai matricei extracelulare a țesutului conjunctiv osos și cartilaj și sunt legați prin legături necovalente de lanțuri lungi de acid hialuronic, chimic și glicozaminoglican (GAG). În cadrul acestor agregate uriașe de proteoglicani și acid hialuronic, proteine ​​precum colagenul, elastina și fibronectina se găsesc și în matrice, făcând matricea în sine mai rezistentă.

Prin urmare, glucozamina joacă un rol foarte important în structura acestor țesuturi și, prin urmare, administrarea ei la câinii în creștere poate fi utilă pentru dezvoltarea normală a oaselor și articulațiilor.

SULFAT DE CONDROTINĂ - sulfatul de condroitină este un glicozaminglican (GAG), care sub formă de proteoglicani este, prin urmare, și un constituent foarte important al matricei extracelulare a țesutului conjunctiv osos și cartilaj.

Administrarea de glucozamină și sulfat de condroitină la căței poate fi, prin urmare, utilă pentru întărirea și condroprotecția structurilor osoase și cartilajului.

EQUISETUM ARVENSE – această plantă, cunoscută și sub numele de „coada-calului” este deosebit de bogată în silice, atât în ​​tulpină, cât și în frunze.

Un continut bun de silice se gaseste in cerealele integrale, fructele de mare (crustacee), multe legume (ceapa, salota, capsuni, mazare, apa de baut si unele ape minerale).

În ultimul deceniu, unele studii au recunoscut siliciul ca un oligoelement care joacă un rol important în țesutul conjunctiv, în special în oase și cartilaj. Unele anomalii osoase și cartilajului au fost asociate cu o scădere a componentelor matricei evidențiind faptul că nevoia de siliciu în formarea de colagen și GAG este o cerință importantă.Efectul principal al siliciului în os și cartilaj este asupra matricei organice (reprezentată prin fibre de colagen) scufundată în substanța amorfă a proteoglicanilor și a GAG-urilor. Matricea organică a osului pare să fie mai grav afectată de deficiența de siliciu decât procesul de mineralizare. Un sprijin suplimentar pentru rolul metabolic al siliciului în țesutul conjunctiv este oferit de descoperirea că siliciul este un ion principal al celulelor osteogene și este prezent în concentrații deosebit de mari în starea activă metabolic a celulei; în plus, siliciul atinge niveluri relativ ridicate în mitocondriile acestor celule.

Stările deficitare ale acestui element au arătat, la modelele animale, o formare defectuoasă a articulațiilor, o creștere deficitară a endocondriale, defecte la nivelul cartilajului articular. Eqisetum pentru conținutul său de acid silicic poate fi util, prin urmare, util pentru susținerea funcționalității oaselor și cartilajelor.

ALIMENTAREA ANIMALELOR CU PROTEINE – alimentele produc continuu deseuri acide si organismul face tot posibilul sa le elimine. Se știe că o alimentație bogată în proteine, în special cele animale și într-o mai mică măsură cele de origine vegetală, duce la formarea multor deșeuri acide, dar organismul este capabil să echilibreze (neutralizeze) excesul de substanțe acide prin declanșarea diferitelor mecanisme. . Totuși, dacă nu are aport alcalin suficient (bicarbonați), nu poate neutraliza acești acizi 100%. In aceasta situatie, osul reprezinta o rezerva fundamentala de minerale, din care se atrage organismul. Aceasta duce pe termen lung la o sărăcire a masei sale prin slăbirea acesteia (slăbirea osului).

Cantitatea de calciu conținută într-un aliment nu este atât de importantă ca proprietatea de a nu elimina calciul din organism.

Prin urmare, este important să se hrănească întotdeauna o dietă echilibrată cu nutrienți precum proteine, carbohidrați și grăsimi.

LAMINARIA DIGITATA - laminaria digitata este o sursa de alge de diversi nutrienti, precum Sodiu, Calciu, Magneziu, Fier, Mangan, Zinc, Iod si ofera toate beneficiile acestor substante luate sub forma naturala si nesintetica. Calciul continut de alge este o hrana excelenta pentru catei.

SPIRULINA MAXIMA - este si o alga - Algele in general, in special peretii lor, sunt bogate in polizaharide, proteine ​​si lipide. Spirulina este cunoscută pentru proprietățile sale purificatoare datorită componentei polizaharidice și pentru proprietățile sale antioxidante datorită prezenței acizilor fenolici, alfa-tocoferol și beta-caroten.

PERNA CANALICULUS - cunoscută în mod obișnuit ca midie verde, este o midie verde din Noua Zeelandă. Unele studii recente au arătat că acest aliment poate fi deosebit de benefic pentru sănătatea articulațiilor. Această proprietate este atribuită unei serii de nutrienți, dar în special, pare să se datoreze în principal prezenței acidului eicosatetraenoic (ETA), un acid gras polinesaturat din seria omega 3. - perna canaliculus are un continut mineral asemanator cu cel al omului; conține un procent ridicat de proteine, carbohidrați, glicozaminglicani (glucozamină), lipide și, după cum am menționat deja, minerale.

VITAMINA C – este o vitamina cu actiune antioxidanta care contribuie la formarea colagenului nativ.

VITAMINA E - efect antioxidant.

SELENIUL - mineral care susține funcționarea normală a sistemului imunitar și util pentru protejarea celulelor de stresul oxidativ.

ULEI DE PESTE - Formula imbunatatita cu adaos de ULEI DE PESTE.

Conține ulei de pește, o sursă binecunoscută de acizi grași polinesaturați din seria omega 3. Acizii grași polinesaturați sunt molecule formate dintr-un lanț de carbon cu o grupă carboxilic finală și o grupare metil finală. Lanțul de carbon are atât legături simple, cât și duble, adică porțiuni nesaturate.

Acizii grași omega 3, precum și omega 6, sunt definiți ca acizi grași esențiali, deoarece organismul nu este capabil să-i sintetizeze și, prin urmare, acești nutrienți trebuie neapărat consumați împreună cu dieta. Acizii grași polinesaturați, în special EPA și DHA, au fost recunoscuți ca având proprietăți de sănătate cunoscute, în primul rând acțiunea benefică la nivelul funcției inimii, a tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol din sânge.

Instructiuni de folosire

De la 2 luni până la dezvoltarea completă.

Se administrează numărul de comprimate împreună cu rația zilnică de hrană sau se administrează direct în gura animalului. Palatabilitate ridicată.

 

Tablete de 1 g DOGOmini®

(de la 2 luni până la dezvoltarea completă)

 

Pisici și câini până la 10 kg 1 tabletă

câini 11 - 20 kg 2 comprimate

câini peste 20 kg 3 comprimate

 

Ambalare:

DOGOjunior® Hrană complementară pentru pisici și câini, 60 comprimate de 1 g.

Întrebări frecvente - întrebări frecvente

 Cățelușul meu crește bine. Nu are probleme deosebite. Ar trebui să-i dau oricum DOGOjunior®?

DOGOjunior® este o hrana complementara formulata in special pentru caini si pisici in crestere pentru a favoriza o dezvoltare armonioasa a oaselor si a articulatiilor si pentru a sustine cateii in crestere, in special in faza de osificare.

DOGOjunior® poate fi așadar util la căței pentru:

+ Întărește și protejează articulațiile

+ Întărește ligamentele și tendoanele

 

Substantele continute in DOGOjunior® au o actiune protectoare benefica proiectata pe o perioada indelungata. Poate fi folosit până la terminarea creșterii.

De la ce vârstă se poate administra DOGOjunior®?

DOGOjunior® este indicat de la 2 luni până la dezvoltarea completă. Substantele continute in DOGOjunior® au o actiune protectoare benefica proiectata pe o perioada indelungata si pot fi administrate de la intarcare.

Trebuie să dau DOGOjunior® în mod continuu sau trebuie să îl dau în cicluri?

Hrana complementara DOGOjunior® este indicata a fi administrata fara nicio intrerupere cateilor in crestere, pentru a asigura un sprijin constant si corect pentru dezvoltarea rapida a oaselor si cartilajelor la catei.

Care este diferența dintre DOGOjunior® și clasicul chondroprotector pentru căței?

Ambele produse fac parte din categoria furajelor complementare specifice pentru dezvoltarea si cresterea corecta a catelusului.

Spre deosebire de clasicul chondroprotector pentru catei, DOGOjunior® are in lista de ingrediente o serie de extracte din plante care sunt importante pentru scopul pentru care este destinat produsul.

Glucozamina și sulfatul de condroitină sunt cu siguranță utile în urmărirea scopului de a sprijini creșterea corectă și dezvoltarea osoasă a cățeilor.

Organismul cateilor este, in general, deja capabil sa sintetizeze cantitatea necesara de Glucozamina si Condroitina pentru cresterea lor; o suplimentare are ca scop sustinerea acestei cote si imbunatatirea ei in cazul unor deficiente fiziologice.

Totuși, importanța DOGOjunior® trebuie pusă pe celelalte componente ale produsului; dacă pe de o parte avem doar cele două componente care susțin sănătatea cartilajului și sănătatea oaselor, pe de altă parte avem un produs mai complet care, pe lângă acțiunea menționată anterior, susține funcțiile osteo-articulare cu extracte importante:

Equisetum Arvense - Coada-calului este o plantă din familia Equisetaceae; ingredientele active prezente sunt: ​​silice, calciu, magneziu, potasiu, saponina (echisetonina), glicozide flavonice, alcaloizi si taninuri in cantitati mici. Datorită prezenței acestor săruri minerale, într-o formă moleculară foarte disponibilă, coada-calului contribuie la „metabolismul osos” și favorizează remineralizarea sistemului osteo-articular. Este considerat un fortificant valabil pentru catelus; datorita proprietatilor sale remineralizante, poate ajuta la fortificarea oaselor si la mentinerea lor sanatoase si robuste si, prin urmare, poate reprezenta un remediu natural util pentru prevenirea osteoporozei. De fapt, datorită conținutului său bun de siliciu, potasiu și flavonoide particulare, pare deosebit de potrivit pentru promovarea vindecării fracturilor, în cazurile de fragilitate osoasă și în cazurile de vindecare dificilă a rănilor cutanate. Excelent și pentru uz extern, este util pentru întărirea părului animalului, împiedicând căderea acestuia și susținând creșterea acestuia.

Laminaria digitata - Laminaria este o alga bruna bogata in iod si sodiu, dar si in fier, magneziu, potasiu si calciu; se caracterizeaza prin doze mari de acid folic si prezenta a numeroase vitamine care o fac o alga bogata in nutritie. Util în managementul și îmbunătățirea metabolismului (datorită bogăției enorme de iod); poate fi si un aliment valabil pentru suplimentarea magneziului, potasiului si calciului, care sunt importante pentru sanatatea oaselor.

Spirulina maxima - Alga, cunoscută științific sub numele de Arthrospira, trăiește în principal în apa dulce din zonele subtropicale. Are o culoare albastru-verde și forma tipică spirală i-a dat numele. Este considerat unul dintre cele mai complete alimente de pe planetă; de fapt, contine toti aminoacizii esentiali, are 60% proteine ​​si are cea mai mare concentratie de beta-caroten, vitamina B12, fier si minerale precum si rarul acid gras esential GLA (acid gamma-linolenic). Fiind o algă atât de bogată, este deosebit de importantă pentru sistemul imunitar, dar bogăția sa în componente permite plantei să fie destul de versatilă. De fapt, acționează și la nivelul articulațiilor pentru a ajuta la menținerea sănătății oaselor.

Perna canaliculis - Perna canaliculis este un crustaceu (midia verde) din Noua Zeelandă, utilizat pe scară largă pentru prevenirea osteoartritei la animale. Conține acizi grași omega-3 și acid eicosatrienoic. De asemenea, conține sulfat de condroitin, acizi grași omega 3, acid eicosapentaenoic (EPA) și docosahexaenoic (DHA), glutamina, vitaminele A și C și săruri minerale (zinc, cupru, mangan). Acestea au un efect benefic asupra sanatatii si actioneaza sinergic in limitarea degenerarii cartilajului si ajutand la regenerarea lichidului sinovial.

Ingerarea accidentală a întregului ambalaj al produsului

Vă reamintim că este o bună practică să păstrați ambalajul nedeschis la îndemâna copiilor și a animalelor, așa cum este indicat în avertismentele de pe etichete și cutii. Cel mai mare risc in cazul in care un caine ingereaza intregul continut al pachetului este ca acesta sa inghita in graba bucati de plastic, mult mai daunatoare decat ingredientele active continute in produs. Cu toate acestea, având în vedere variabilitatea subiectului în ceea ce privește greutatea corporală, rasa și vârsta, sfatul pe care dorim să-l dăm este să vă consultați medicul veterinar care va putea evalua situația din când în când cunoscând în detaliu câinele.

Câinele meu este alergic la pește. Pot folosi produsele Dogoteka care conțin ulei de pește (DOGOmaxy®, DOGOmini®, DOGOjunior®)?

Răspunsul este DA, ÎN TOTALĂ SIGURANȚĂ.

Uleiul de pește nu conține proteine ​​din pește decât în ​​urme atât de mici încât nici măcar nu pot fi detectate prin analiză. Din punct de vedere clinic, practic nu există alergii din cauza ingerării uleiului de pește la animalele alergice la proteinele din pește.

Câinele meu este alergic la pui. Puteți folosi produse Dogoteka care conțin proteine ​​de pui hidrolizate (proteine ​​animale hidrolizate din ficatul de pasăre)?

Răspunsul este DA, ÎN TOTALĂ SIGURANȚĂ.

Proteinele hidrolizate din ficat de pui sunt obținute dintr-un tratament (Hidroliza) al proteinelor menit să le reducă la constituenții lor mai mici (aminoacizi). Termenul „proteine ​​hidrolizate”, care este formularea care trebuie utilizată sub profilul de reglementare, poate genera îndoieli interpretative deoarece în practică proteinele hidrolizate sunt aminoacizi. Hidroliza (care este un fel de predigestie) este procesul care rupe prin căldură, presiune sau reacții enzimatice legătura peptidică care ține aminoacizii împreună pentru a forma proteine. Astfel proteinele complexe sunt descompuse în lanțuri mai mult sau mai puțin lungi de aminoacizi (care nu mai au structura proteinelor), până la aminoacizi, unitățile de bază. Acești aminoacizi nu sunt recunoscuți de organismul animalului ca alergeni, deoarece structura este complet diferită de cea inițială, deci pot fi folosiți ca hrană la animalele care au probleme cu proteinele nedigerate (nehidrolizate) ale alimentului respectiv.

Sunt produsele Dogoteka sigure pentru câinele sau pisica mea?

Reamintim că în toate furajele noastre complementare ingredientele active utilizate în compoziție și aditivi sunt dozate corespunzător pentru a asigura un efect benefic asupra animalului, nu provoacă efecte secundare sau orice toxicitate. Acestea urmează ghidurile EUROPENE ale Registrului Materialelor pentru Furaje care enumeră toate produsele naturale permise în domeniul animal.

Prin urmare, este indicat să respectați porțiile zilnice recomandate.

Poate câinele meu să ia DOGOmaxy® întotdeauna fără să ia pauze?

Toate produsele noastre sunt concepute pentru a fi administrate atat pe termen scurt cat si pe termen lung, mai ales cand sunt destinate animalelor care sufera de boli cronice, (zona ex-osteoarticulara) este indicat sa se prelungeasca folosirea pe luni si ani;

Acestea sunt furaje complementare și ca atare pot fi însoțite de alimentația zilnică a animalului, întrucât ingredientele active prezente în interior sunt de exemplu alimente (ca în cazul Mangosteenului (Garcinia mangostana), uneori produse fiziologic de organismul însuși (ex. glucozamina, condroitina, componente care alcatuiesc cartilajul din articulatie) sau vitamine sau aminoacizi esentiali.

Prin urmare, se recomandă utilizarea în cicluri repetate. Acolo unde nu se pot face pauze poate fi folosit in siguranta chiar si fara pauze intermediare, pentru a se asigura ca un organism deficitar in aceste esentiale are o contributie corecta din exterior.

Ce sunt furajele cu anumite scopuri nutriționale sau dietetice?

Furajele alimentare sunt capabile să satisfacă un anumit scop nutrițional al animalelor, ale căror funcții (procesul digestiv, absorbția sau metabolismul) sunt susceptibile de a fi modificate temporar sau sunt modificate temporar într-o formă ireversibilă. Din aportul acestui tip de hrana animalele beneficiaza deoarece satisfac nevoile sanatatii lor.

Alimentele destinate animalelor destinate unor scopuri nutriționale speciale, cunoscute prin acronimul PARNUTS (Feed for Particular Nutritional Purposes) sunt reglementate de Directiva 2008/38 CE.

Față de categoria furajelor complementare, pentru furajele complementare destinate unor scopuri nutriționale particulare se definește o mențiune precisă, o perioadă de utilizare, un profil de compoziție calitativ-cantitativ adecvat pentru satisfacerea unui anumit scop nutrițional și intervenția figurii medicului veterinar înainte de utilizare sau în cazul prelungirii perioadei de utilizare.

Ce se întâmplă dacă am o întrebare specifică despre animalul meu de companie și am nevoie de un sfat personal?

Ne puteti contacta telefonic la unul dintre numerele de telefon afisate pe site !

                                                                               

 

 

 

 

 

 

DK80013
88 Produse

S-ar putea sa-ti placa

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Inregistreaza cont nou

Ai deja un cont?
Logheaza-te Sau Reseteaza parola