Supliment complementar LactoAdapt® pentru caini si pisici

165,00 lei

LactoAdapt® , supliment complementar pentru caini si pisici ( PARNUT ) indicat pentru reducerea problemelor asociate cu reducerea absorbtiei acute intestinale , din timpul diareei acute sau a perioadelor asociate de convalescenta .

Cantitate: 60 tablete
  Livrare rapida

Expediere in maxim 24h sau 48h pentru toate produsele in stoc.

  Multumi sau banii inapoi

Poti returna produsele in termen de 10 zile.

  Transport gratuit in ROMANIA

Pentru orice comanda care depaseste 500 lei.

LactoAdapt®

 

Hrana alimentara complementara pentru caini si pisici (PARNUT) indicata pentru reducerea tulburarilor acute de absorbtie intestinala, in timpul diareei acute si perioadelor ulterioare de convalescenta.

 

 

Alte indicații și proprietăți ale LactoAdapt®

Favorizează echilibrul florei intestinale care poate fi compromisă de ex. ca urmare a:

 

 • utilizarea antibioticelor
 • modificări ale dietei
 • tulburari de alimentatie
 • intoxicații

Compoziţie

Ingredientele caracteristice la 1 tabletă de 1 g

 • Fructooligozaharide (FOS) 100 mg
 • Enterococcus faecium 60 mg
 • Vitamina B1 15 mg
 • Vitamina B2 10 mg
 • Vitamina B6 12,5 mg

Componente caracterizatoare

+FRUCTOOLIGOSAHARIDE (FOS) - sunt tipuri particulare de oligozaharide (compuse din lanțuri cu un număr redus de unități de monozaharide). Sunt substanțe capabile să stimuleze creșterea selectivă și metabolismul florei bacteriene, favorizând echilibrul acestora (acțiune prebiotică). Sunt folosite pentru a stimula activitatea intestinală; pentru echilibrul florei intestinale, care poate fi compromisă în urma terapiilor cu antibiotice și pentru a favoriza digestia. Unele studii au evidențiat capacitatea FOS de a influența compoziția microbiotei intestinale, influențând și în mod favorabil răspunsul imunitar. Unele studii au evidențiat capacitatea FOS de a influența compoziția microbiotei intestinale, influențând favorabil și răspunsul imunitar.

+PROBIOTICE - Microorganisme vii și vitale care conferă beneficii pentru sănătatea gazdei atunci când sunt consumate, în cantități adecvate; ele contribuie la stabilirea și modificarea microflorei intestinale. Ele pot inhiba creșterea organismelor patogene, pot interacționa cu sistemul imunitar al mucoasei prin promovarea unui răspuns imun. Un alt aspect important este că pot interacționa cu bariera epitelială intestinală, favorizând conservarea și repararea leziunilor, stimulând producția de mucus.

+Enterococcus faecium DSM 10663 / NCIMB 10415 (2,1x1012CFU / kg) - Bacteriile din familia Enterococcus faecium locuiesc de obicei în tractul gastrointestinal. Au aspect rotunjit sau oval și sunt dispuse în perechi sau în lanțuri. Integrarea probiotică a acestor enzime modifică pozitiv flora bacteriană intestinală, cu posibile efecte benefice în consecință și asupra sistemului imunitar al câinilor și pisicilor. Suplimentarea cu culturi probiotice poate, de asemenea, îmbunătăți calitatea fecalelor de cățel. Un studiu a evidențiat capacitatea tulpinii bacteriene de a avea un efect de captare a radicalilor liberi.

* scavenger Substanță capabilă să transforme radicalii liberi de oxigen în compuși neradicali, lipsiți de reactivitate și deci de toxicitate.

+VITAMINE – Vitaminele sunt bioregulatori de mare importanță deoarece prezidează efectuarea tuturor proceselor fiziologice. Ele sunt clasificate ca solubile în grăsimi și solubile în apă. Toate vitaminele sunt responsabile pentru sarcini specifice și, deficiența lor, poate provoca disfuncționalitate.

+VITAMINELE B (B1 B2 B6) - vitaminele din grupa B participă la cele mai importante etape ale metabolismului ca coenzime: sunt deci substanțe indispensabile. Unirea mai multor vitamine B, ajută la menținerea în formă a sistemului digestiv, cum ar fi:

 1. Vitamina B1 - tiamina (3000 mg/kg), stimuleaza functia digestiva deoarece este implicata in producerea sucurilor gastrice si in mentinerea tonusului muscular intestinal; in plus, regleaza activitatea inimii si musculare, temperatura corpului.
 2. Vitamina B2 - riboflavina (1500 mg/kg), regleaza procesele de respiratie celulara, stimuleaza cresterea si este esentiala pentru functia vizuala. In tractul digestiv este important pentru mentinerea sanatatii mucoaselor gastro-intestinale si intervine in metabolismul animalului.
 3. Vitamina B6 - piridoxina (1000 mg/kg), esentiala pentru buna functionare a sistemului imunitar si nervos. Ajută la menținerea sănătății pielii și a sistemului reproducător. În general, piridoxina este produsă de microbiota intestinală, dar aceasta nu se întâmplă întotdeauna în cantități suficiente pentru a satisface nevoile; în astfel de cazuri, o integrare poate fi, prin urmare, utilă.

+NIACINA (20000 mg/kg)

+CUTICULA SEMINTE DE PSYLLIUM (15%) - Psyllium (Plantago psyllium) este o planta din familia Plantaginaceae. Este cunoscut pentru proprietățile sale calmante și emoliente asupra sistemului digestiv, în special în intestin. Datorită prezenței unui mucilagiu la suprafața semințelor, în contact cu apa, acesta se umflă și crește în volum, formând un gel capabil să mărească cantitatea de masă fecală, înmoaie conținutul acestuia. Psyllium este deci util în caz de tranzit intestinal încetinit, dar este util și în caz de diaree; in acest caz, de fapt, actioneaza prin absorbtia excesului de lichide deja prezente in intestin, crescand consistenta bolusului fecal. În cele din urmă, psyllium conține fibre care acționează ca un prebiotic pentru bunăstarea microflorei intestinale

+FĂINĂ DE ROSCOV (9%) - Fasolea de roscove, fruct al arborelui veșnic verde (Ceratonia siliqua), este bogată în fibre, are proprietăți astringente, antiacide și antisecretive gastrice. Faina obtinuta din macinarea boabelor de roscove este utila pentru capacitatea sa de a absorbi apa in intestin, datorita continutului de pectina, celuloza si lignina. Prin urmare, acțiunea sa sporește acțiunea asupra diareei acute a produsului.

Instructiuni de folosire

Tablete de 1 g

câini și pisici de la 0 - 10 kg 1 tabletă pe zi

câini de la 10 - 30 kg 2 tablete pe zi

câini peste 30 kg 3 comprimate pe zi

 

Avertizări:

Se recomandă consultarea unui medic veterinar înainte de utilizare.

 

 

Ambalare:

LactoAdapt® Hrană complementară pentru pisici și câini utilă pentru menținerea florei intestinale regulate, 20 comprimate de 1 g sau 60 comprimate de 1 g.

 

 

Instructiuni de folosire:

Comprimatele trebuie administrate în rație zilnică sau pe cale orală direct în gura animalului.

 

 

Perioada de utilizare recomandată:

1 până la 2 săptămâni

Întrebări frecvente - întrebări frecvente

 Când ar trebui să dau Lactoadapt® câinelui/pisica mea?

LactoAdapt® este hrana noastră complementară alimentară pentru câini și pisici (PARNUT) indicată pentru reducerea tulburărilor acute de absorbție intestinală.

 

Recomandăm utilizarea, chiar și în scop preventiv, a LactoAdapt în toate acele pasaje „critice” care sunt frecvente în viața animalului nostru de companie, în special care se referă la aceste 4 macro zone:

+ Dieta (de exemplu stres alimentar) din cauza unei modificări a dietei sau a ingerării accidentale de alimente nepotrivite sau tulburări de alimentație, intoxicații.

+ Mediul (de exemplu stresul mediului), cauzat de factori psihologici sau logistici (schimbarea locuinței, obiceiuri, canisa, persoane de contact, călătorii)

+ Condiții medicale, de ex. diaree acută și perioadele ulterioare de recuperare (de asemenea, la sfatul unui medic veterinar de încredere)

+ Medicamente, de ex. luarea de medicamente specifice pentru patologii existente sau in urma unei interventii chirurgicale, indicata in timpul tratamentului cu antibiotice.

 

Numeroase studii au arătat că suplimentele prebiotice și probiotice din dieta câinilor și pisicilor au un efect benefic asupra sănătății tractului gastrointestinal.

 

Noua formulă a LactoAdapt® folosește definiția Parnut (PARNUTS „Foods for Particular Nutritional Purposes”). Ce înseamnă?

Noua formulă a LactoAdapt® folosește definiția Parnut (PARNUTS „Foods for Particular Nutritional Purposes”); se referă la furajele capabile să satisfacă un anumit scop nutrițional în virtutea compoziției sau a metodei lor de fabricare specifice, care le diferențiază în mod clar de furajele complementare normale.

De ce este util LactoAdapt® în caz de stres care duc la o alterare a funcției intestinale?

Microbiota intestinală este formată dintr-o asociere de microorganisme care coexistă în intestinele câinilor și pisicilor. Microbiota intestinală este vitală pentru sănătatea gazdei. Prin acțiunea sa interferează cu:

+ metabolismul substantelor ingerate

+ sinteza de enzime si vitamine esentiale

+ producție de energie

+ sănătatea epiteliului intestinal

+ dezvoltarea și susținerea sistemului imunitar

 

La un animal sănătos, se menține un echilibru între microbiota intestinală și gazdă. Cu toate acestea, acest echilibru poate fi deranjat din cauza factorilor care afectează microbiota intestinală, cum ar fi:

+ Nutriție (stres nutrițional)

+ Mediu (stresul mediului)

+ afectiuni medicale

+ medicamente

 

Numeroase studii au arătat că suplimentele prebiotice și probiotice din dieta câinilor și pisicilor au un efect benefic asupra sănătății tractului gastrointestinal.

De ce să cumpărați probiotice pentru câini? Nu le poți folosi pentru oameni?

Acțiunea probioticelor este specifică speciei!

Probioticele pentru oameni pot fi administrate animalelor noastre, dar este și adevărat că există enzime concepute special pentru ei, cu siguranță mai eficiente decât cele concepute pentru uz uman. Pentru a fi eficiente, probioticele trebuie să aibă câteva caracteristici fundamentale:

+ nu trebuie să conțină microorganisme patogene (adică acelea dăunătoare, care ar provoca daune suplimentare);

+ trebuie să fie rezistente atât la aciditatea gastrică, cât și la enzimele intestinale (fiind administrate pe cale orală, trebuie să poată ajunge la locul lor de acțiune în cantități care să-și poată îndeplini funcția);

+ trebuie să adere la țesuturile epiteliale ale intestinului pentru a construi colonii;

+ trebuie să îmbunătățească sistemul imunitar al câinelui

+ trebuie să părăsească corpul animalului la sfârșitul tratamentului.

 

Toate aceste caracteristici sunt cu siguranță certificate prin achiziționarea unui produs special conceput pentru acele afecțiuni, dimpotrivă remediile „do it yourself” nu garantează întotdeauna o acțiune eficientă și promptă (asta nu înseamnă că, neapărat, dăunează animalului; ele pur si simplu nu poate avea activitatea dorita, prelungind timpul de vindecare si/sau nefavorizand o recuperare completa).

Care este principala diferență dintre LactoAdapt® și Diagiar®?

Comparativ cu LactoAdapt® și DiaGiar®

Ambele produse se concentrează pe sănătatea intestinală a câinilor și pisicilor; prima este specifică tulburărilor care afectează flora intestinală (deci acele bacterii prezente în mod natural în organism) a animalului și problemelor conexe, precum disbioza, diareea etc.; în timp ce celălalt este mai strâns legat de cei care sunt considerați „oaspeți nedoriți”, precum paraziții intestinali, asistând la eliminarea acestora.

Mai exact, LactoAdapt® este un furaj complementar indicat mai ales pentru reducerea tulburarilor acute de absorbtie intestinala, in timpul diareei acute si perioadele ulterioare de convalescenta. Este un produs clasificat ca Parnut, prin urmare este capabil sa confere dietei si efecte specifice asupra sanatatii, pe langa simpla valoare nutritiva. In acest caz este un produs care contine acele materii prime utile pentru mentinerea si/sau restabilirea echilibrului microbiotei intestinale; este de fapt formulat cu o componentă prebiotică (FOS) și probiotică (Enterococcus) care, în asociere cu vitaminele prezente, își desfășoară acțiunea țintită și benefică asupra intestinului.

Diagiar este, de asemenea, un furaj complementar indicat pentru bunăstarea intestinală; actioneaza insa, spre deosebire de celalalt produs, nu direct asupra florei rezidente in intestin, ci mai degraba actiunea sa este indreptata catre acelea care pot fi bacterii si/sau paraziti nepotrivite pentru sanatatea animalului. Formula Diagiar, cu amestecul său de uleiuri esențiale (scorțișoară, arbore de ceai, usturoi, lavandă și mentă) și extracte din plante (piper, semințe de dovleac, mastic de chios, subproduse din apicultură) cu acțiune antiseptică și antioxidantă, ajută, prin urmare, pentru a menține tractul gastrointestinal sănătos, dacă este destabilizat de agenți patogeni externi.

Câinele meu este alergic la pui. În produsele Dogoteka există aroma de ficat (de la păsări). Poate un câine alergic la pui să ia produse Dogoteka?

Raspunsul este da. ABSOLUT ȘI ÎN DEPLINĂ SECURITATE.

Proteinele animale (aroma de ficat) SUNT HIDROLIZATE. Când sunt hidrolizate, proteinele animale sunt inactivate (enzimele sunt inactivate în interiorul lor). Aceasta înseamnă că nu dezvoltă reacții alergice la cei care le iau. Acesta este practic un proces de inactivare a enzimelor care asigură absența alergiei în aport.

Ce sunt furajele cu anumite scopuri nutriționale sau dietetice?

Furajele alimentare sunt capabile să satisfacă un anumit scop nutrițional al animalelor, ale căror funcții (procesul digestiv, absorbția sau metabolismul) sunt susceptibile de a fi modificate temporar sau sunt modificate temporar într-o formă ireversibilă. Din aportul acestui tip de hrana animalele beneficiaza deoarece satisfac nevoile sanatatii lor.

Alimentele pentru animale destinate unor scopuri nutriționale speciale, cunoscute prin acronimul PARNUTS (Feed for Particular Nutritional Purposes) sunt reglementate de Directiva 2008/38 CE.

Față de categoria furajelor complementare, pentru furajele complementare destinate unor scopuri nutriționale speciale se definește o mențiune precisă, o perioadă de utilizare, un profil de compoziție calitativ-cantitativ adecvat pentru satisfacerea unui anumit scop nutrițional și intervenția figurii medicului veterinar înainte de utilizare sau în cazul prelungirii perioadei de utilizare.

Ingestia accidentală a întregului ambalaj al produsului

Vă reamintim că este o bună practică să păstrați ambalajul nedeschis la îndemâna copiilor și a animalelor, așa cum este indicat în avertismentele de pe etichete și cutii. Cel mai mare risc in cazul in care un caine ingera intregul continut al pachetului este ca acesta sa inghita in graba bucati de plastic din recipientul pentru pastile, mult mai daunatoare decat ingredientele active continute in tablete. Cu toate acestea, având în vedere variabilitatea subiectului în ceea ce privește greutatea corporală, rasa și vârsta, sfatul pe care dorim să-l dăm este să vă consultați medicul veterinar care va putea evalua situația din când în când cunoscând în detaliu câinele.

Ce se întâmplă dacă am o întrebare specifică despre animalul meu de companie și am nevoie de un sfat personal?

Ne puteti contacta telefonic la unul dintre numerele de telefon afisate pe site !

                                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DK80010
71 Produse

Referinte specifice

ean13
80010
upc
80010

S-ar putea sa-ti placa

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Inregistreaza cont nou

Ai deja un cont?
Logheaza-te Sau Reseteaza parola