Dogoteka MultiAdapt® supliment alimentar complementar imunitate caini

115,00 lei

MultiAdapt®  60 tablete , este un supliment complementar , util pentru promovarea intarirea imunitatii naturale pentru o energie normala a organismului .

                               

  Livrare rapida

Expediere in maxim 24h sau 48h pentru toate produsele in stoc.

  Multumi sau banii inapoi

Poti returna produsele in termen de 10 zile.

  Transport gratuit in ROMANIA

Pentru orice comanda care depaseste 500 lei.

MultiAdapt®  60 tablete , este un supliment complementar , util pentru promovarea intarirea imunitatii naturale pentru o energie normala a organismului . Formula speciala pentru caini si pisici care au nevoie de un suport echilibrat si eficient pentru starea de bine . MultiAdapt® are o compozitie care include o varietate de ingrediente , utile individual , dar mult mai eficiente in sinergie una cu alta .

                                 

Compoziţie

Maltodextrină, proteine ​​hidrolizate (din pui), stearat de magneziu, Alte legume, alge și produse derivate: spirulina (Spirulina maxima), Produse obținute din transformarea ierburilor: astragalus (Astragalus membranaceus L.) pudră de rădăcină, fructe Rosa Canina în praf.

 

 

Aditivi

Agent de îngroșare: celuloză microcristalină, compuși aromatizanți: glicină, echinaceea (Echinacea angustifolia DC.) extract uscat de plantă, antiaglomerant: acid silicic, precipitat și uscat, vitamine provitamine și substanțe bine definite chimic cu efect similar: clorură de colină 50000 mg/ kg, L-carnitină L-tartrat 20000 mg/kg, clorhidrat de tiamină 6000 mg/kg, vitamina C 6000 mg/kg, D-pantotenat de calciu 6000 mg/kg, vitamina B2 5000 mg/kg, niacinamidă 2600 mg/kg, vitamina B6 2000 mg/kg, vitamina B12 0,02 mg/kg, vitamina E 800 mg/kg, vitamina k3 1000 mg/kg, biotină 500 mg/kg, vitamina A 238 UI/kg, vitamina D3 0,5 UI/kg; compuși ai oligoelementelor: sulfat de fier heptahidrat 8280 mg/kg, oxid de zinc 5456 mg/kg, sulfat de manganos monohidrat 616 mg/kg, sulfat cupric pentahidrat 314,4 mg, L-selenometionina produsă de Saccharomyces cerevisiae, NCY20C R64kg/kg iodură de potasiu 10 mg/kg.

Tabelul conținuturilor medii în ingrediente caracterizatoare pentru 1 tabletă

Vitamina A (acetat de retinol) 0,238 UI/g

Vitamina D3 0,0005 ie/g

Vitamina E 0,8 mg

Clorhidrat de tiamină 6 mg

Vitamina B2 5 mg

Vitamina B6 2 mg

Vitamina B12 0,00002 mg

Vitamina K3 1 mg

Vitamina C 6 mg

Biotină O O,5 mg

Niacinamidă 2,6 mg

Calciu (D-Pantotenat) 6 mg

Clorura de colina 50 mg

Fier (sulfat heptahidrat) 8,28 mg

Zinc (oxid) 5,456 mg

L-selenometionina (din Saccharomyces Cerevisiae) 0,02 mg

Potasiu (iodură) 0,01 mg

L-carnitină (L-tartrat) 20 mg

L-Glyci 60 mg

Alge Spirulina (Spirulina maxima) 40 mg

Echinacea (Echinacea angustifolia) 10 mg

Măceș (Rosa canina L. tit. 10%) 20 mg

Astragalus (Astragalus membranaceus tit. 16%) 20 mg

Sulfat manganos monohidrat 0,616 mg

Sulfat de cupru pentahidrat 0,3144 mg

VITAMINE - Vitaminele sunt bioregulatori de mare importanță deoarece prezidează, împreună cu hormonii, desfășurarea tuturor proceselor fiziologice atât direct, cât și indirect prin mecanisme enzimatice. Pe baza solubilității se clasifică în liposolubile (depozitate în ficat, reprezintă o rezervă pentru organism), care se dizolvă în grăsimi și în solvenți apolari și solubile în apă (nu se acumulează în organism, deci este esențial). pentru a le introduce zilnic prin alimentație) care se dizolvă în solvenți polari, ca de exemplu apa. Toate vitaminele sunt responsabile pentru sarcini specifice, iar deficiența lor poate provoca disfuncționalități și/sau disfuncții în organism.

Vitamina A (retinol) - vitamina liposolubila care joaca un rol foarte important in vedere, cresterea oaselor si mentinerea functiilor regulate ale sistemului imunitar. O alta functie indeplinita de aceasta vitamina este cea epitelial-protectoare; activitate utilă în special pentru țesuturile secretoare de mucus ale sistemului digestiv, respirator și urogenital. Vitamina A se găsește în principal în alimente de origine animală, cum ar fi ficatul și splina, laptele și derivații și ouă, dar este prezentă și în pește și surse vegetale.

Vitamina D3 (colecalciferolul) este o vitamina liposolubila care isi joaca rolul in mecanismul reglator al homeostaziei calciului, este importanta pentru dezvoltarea scheletului si mineralizarea osoasa. Intervine în intestin, în favoarea absorbției calciului și fosforului și contribuie la utilizarea normală a acestora.

Vitamina E - vitamina liposolubila (α-tocoferol) cu activitate antioxidanta. Este foarte frecventă în lumea plantelor, în special în germenii cerealelor și uleiurilor aferente și în părțile verzi ale tuturor plantelor. Are rolul fundamental de antioxidant fiziologic al celulei.

Vitamine din grupa B (B1 B2 B6 B12) (tiamina, riboflavina, piridoxina, cobalamina) - sunt un grup de vitamine solubile in apa format din cel putin 15 elemente si care, in ciuda eterogenitatii structurii lor moleculare, au in comun prezenta azotului în structura lor moleculară și îndeplinesc funcția coenzimatică. Ele participă la cele mai semnificative etape ale metabolismului intermediar ca coenzime: adică sunt combinate cu principii specifice de natură proteică, intervenind în cele mai variate reacții ale metabolismului; sunt substante esentiale pentru metabolismul energetic normal.

Vitamina B1 - (tiamina) Este raspandita in multe tesuturi vegetale verzi si in multe cereale precum ovaz integral, orz integral, coaja de orez. Intervine in principal in metabolismul intermediar al carbohidratilor, stimuleaza functia digestiva

Vitamina B2 - (riboflavina) Este larg raspandita in lumea vegetala, tesuturile animale si produsele de origine animala (lapte, oua si faina de peste) sunt si mai bogate. Regleaza, impreuna cu alte substante, procesele de respiratie celulara, este esentiala pentru crestere, pentru functia vizuala si pentru functionarea optima a sistemului nervos. În plus, vitamina B2 are o acțiune antioxidantă.

Vitamina B6 - piridoxina, foarte frecventă în alimente, în special în tărâțele de grâu, în subprodusele de morărit, în făinurile animale și germenii de semințe; înainte de a fi utilizat de organism este transformat în piridoxal și piridoxamină, constituenți fundamentali ai două coenzime. Se mai numește și adermină, deoarece are o acțiune trofică asupra pielii și are și un efect benefic asupra sistemului imunitar.

Vitamina B12 - (cobalamina) absenta in plante, este continuta in diverse alimente de origine animala (in extracte de ficat), faina de peste, faina de carne si zer si face parte din complexul APF (factor proteic animal). Este cea mai importanta vitamina, esentiala pentru crestere si pentru hematopoieza; este esenţială pentru sinteza acizilor nucleici prin intervenţia în metabolismul proteic. Vitamina B12 ajută, de asemenea, la menținerea sănătoasă a sistemului imunitar.

Vitamina C - (acid ascorbic) este o vitamina solubila in apa care se gaseste pe scara larga in legumele verzi, citrice si semintele germinate si se caracterizeaza printr-o activitate antioxidanta puternica, facandu-l astfel capabila sa protejeze lipidele plasmatice, ADN-ul si proteinele de deteriorarea oxidativa. Este o vitamina termolabila si intervine si in productia de colagen Are si activitate trofica asupra capilarelor si exercita si o actiune benefica asupra sistemului imunitar.

NIACINA o vitamina răspândită în ierburi, fân, tărâțe, făinuri etc…, intervine în transmiterea impulsurilor nervoase la nivelul sinapselor dintre neuroni, contribuind la funcționarea normală a sistemului nervos. În plus, niacina acționează și asupra metabolismului energetic normal și, de asemenea, contribuie la menținerea pielii sănătoase.

BIOTINĂ ȘI D-PANTOTENAT DE CALCIU - sunt vitamine solubile în apă care se găsesc în gălbenușul de ou, lapte și ficat. Biotina este importanta in metabolismul energetic si in metabolismul macronutrientilor (glucide, lipide, proteine) si are si o actiune trofica asupra pielii, in timp ce acidul pantotenic intervine in sinteza unor neurotransmitatori cu actiune consecutiva de sustinere a functiilor nervoase. sistem.

MICRO ELEMENTE

Microelementele sunt lipsite de energie, dar sunt esențiale pentru hrana animalelor; cu toate acestea, acestea nu pot fi sintetizate (spre deosebire de alte principii nutriționale) de către animal și de aceea trebuie neapărat să fie luate prin alimentația comună în cantități suficiente pentru a satisface nevoile animalului. Sunt principii protectoare deoarece joacă un rol preponderent în controlul metabolismului animal ca constituenți ai grupului prosteic al numeroaselor enzime. Mai mult, unii dintre ei îndeplinesc funcții de activatori enzimatici și intră în geneza hormonilor și vitaminelor.

 

Sulfat de fier heptahidrat - fierul este unul dintre cele mai importante oligoelemente ale organismelor animale. Aproximativ 60-70% din acest mineral este conținut în hemoglobină, dar cantități importante sunt conținute și în mioglobină și în organele de rezervă precum ficatul, splina și măduva osoasă. Absorbția sa are loc aproape în întregime în duoden; în epiteliul intestinal se combină cu o structură proteică formând o cromoproteină numită feritină. Fierul este legat de transportul oxigenului, devenind parte a hemoglobinei (hem) și, din nou ca hem, acționează ca un cofactor enzimatic al citocromilor.

Seleniu - seleniul este un mineral esential cu actiune antioxidanta, ajutand astfel la contracararea actiunii radicalilor liberi

L-Carnitina - un compus esențial pentru transportul acizilor grași prin membrane, prin urmare își îndeplinește funcția de purtător de energie.

Pulbere de Spirulina (Spirulina maxima) - Datorita bogatiei sale in minerale de baza, spirulina este unul dintre alimentele alcaline, ajutand la restabilirea echilibrului acido-bazic al tesuturilor. În plus, bogat în proteine ​​vegetale.

Rosa Canina (pulbere) - Fructele mici (fructele de padure) sunt considerate „sursele naturale” de Vitamina C si din acest motiv aceasta planta contribuie la intarirea apararii naturale a organismului si exercita totodata si o actiune antioxidanta.

Astragalus membranaceus L. (rădăcină, extract uscat) Astragalus (Astragalus membranaceus) este cunoscut pentru proprietățile tonico-adaptogene sau pentru capacitatea sa de a susține într-un mod nespecific rezistența și apărarea organismului la factorii de stres de variată natură atât fizice. și mentală. Rădăcinile astragalului conțin saponine triterpenice, flavonoide, amine piogene și polizaharide. În special, polizaharidele stimulează sistemul imunitar, întărind mecanismele naturale de apărare ale organismului. Conținutul de saponină, prezent în fitocomplex, conferă plantei acțiune hepatoprotectoare.

Multiadapt poate fi util în cazul:

 • deficiente nutritionale
 • afecțiuni particulare, cum ar fi sarcina și alăptarea
 • la căței în creștere și la câini și pisici în vârstă
 • pentru a menține tonusul muscular perfect la câinii de lucru și sport
 • stări care au nevoie de integrare pentru a îmbunătăți performanța (de exemplu la nivel muscular, pentru a crește sistemul imunitar etc.)
 • stări de recuperare din condiții normale (de exemplu, într-o perioadă de convalescență postoperatorie)
 • în convalescenţa bolilor debilitante datorită stimulării apărării imune datorită componentelor sale specifice
 • pentru a menține pielea și părul în condiții excelente

MultiAdapt - Formulat special pentru caini si pisici care au nevoie de un sprijin echilibrat si eficient pentru bunastarea lor MultiAdapt are o compozitie ce include diverse ingrediente, utile individual, chiar mai eficiente in sinergie intre ele.

Metabolismul și necesarul de energie

Metabolismul este ansamblul proceselor biochimice și energetice care au loc în organismele vii. Aceste procese fac posibilă transformarea hranei care este ingerată în energie pe care organismul o folosește pentru reacțiile de anabolism (caracterizate prin procesele de asimilare și sinteză, care permit formarea de materie nouă sau acumularea în celule a noului material de rezervă. ) și catabolism (caracterizat prin procesele de clivaj și degradare prin care constituenții celulari și substanțele de rezervă sunt transformate în molecule mai mici, mai ușor de asimilat și/sau excretat).

Odată cu reacțiile catabolice sau cu distrugerea legăturilor chimice ale moleculelor mai complexe în molecule mai mici, se eliberează energie. Această energie este folosită de organism pentru a efectua activități normale, cum ar fi de ex. munca musculara sau mentinerea temperaturii corpului, dar si pentru indeplinirea functiilor vitale normale, precum respiratia, digestia si circulatia in conditii de odihna.

Setul de reactii catabolice minime necesare unui organism pentru a putea desfasura aceste activitati vitale in conditii de repaus si temperatura optima se numeste METABOLISM BAZAL, in timp ce setul de reactii catabolice necesare desfasurarii activitatilor fizice normale se numeste METABOLISM ENERGETIC.

Ritmul metabolic bazal este influențat de factori genetici, vârstă, sex și factori hormonali, în timp ce cel energetic depinde de activitatea fizică care se desfășoară zilnic și de alimentele ingerate.

Macronutrientii furnizati de alimente precum carbohidratii, proteinele si lipidele constituie adevarati combustibili biologici: in organismul animal se descompun, in prezenta oxigenului, in dioxid de carbon si apa. Acest proces, care are loc prin sute de reacții chimice intermediare, implică transformări energetice multiple și sinteza materialelor de rezervă intracelulare.

Acești nutrienți diferiți furnizează cantități diferite de energie:

 

 • 1 gram de carbohidrați dezvoltă aproximativ 4 kcal.
 • 1 gram de lipide dezvoltă aproximativ 9 kcal.
 • 1 gram de proteine ​​dezvoltă aproximativ 4 kcal.

De aici rezultă definiția necesarului, adică cantitățile zilnice care trebuie luate din principalii nutrienți, pentru a face față atât cheltuielilor metabolismului bazal, cât și energiei necesare diverselor activități fizice. Regimul alimentar trebuie să fie variat, adică trebuie reprezentate toate principiile alimentare (proteine, vitamine, minerale, carbohidrați, grăsimi), astfel încât suma caloriilor introduse să fie egală cu necesarul de energie (totuși, ținând cont de faptul că diferitele alimentele au valoare calorică diferită). Dacă caloriile introduse sunt aceleași cu caloriile cheltuite, echilibrul caloric al subiectului este în echilibru; daca caloriile introduse sunt mai mari decat cele consumate, organismul acumuleaza calorii, adica se ingrasa; invers, daca caloriile introduse sunt mai putine decat cele consumate, acestea pierd energie, adica slabesc.

Cu aceste premise, este evident că fiecare organism are propriul metabolism, datorită căruia folosește moleculele provenite din digestia și degradarea alimentelor asimilate. Cu toate acestea, uneori se întâmplă să fie necesar să se asigure prin ex. suplimentarea cu o hrană complementară elemente suplimentare necesare nevoilor animalului sau în orice caz utile pentru menținerea bunăstării acestuia; din acest motiv o suplimentare poate suplini o eventuală lipsă. Suplimentarea este, prin urmare, utilă în cazul:

 • deficiente nutritionale
 • afecțiuni particulare, cum ar fi sarcina și alăptarea
 • state care au nevoie de implementare pentru a îmbunătăți performanța (de exemplu la nivel muscular, pentru a crește sistemul imunitar etc.)
 • stări de recuperare din condiții normale (de exemplu, într-o perioadă de convalescență postoperatorie)

MultiAdapt - Formulat special pentru caini si pisici care au nevoie de un sprijin echilibrat si eficient pentru bunastarea lor Multiadapt are o compozitie ce include diverse ingrediente, utile individual, chiar mai eficiente in sinergie intre ele.

Dieta trebuie sa fie variata, adica trebuie sa aduca toate principiile alimentare precum proteine, grasimi, carbohidrati, vitamine si minerale. Uneori, însă, poate fi necesar să se asigure suplimentarea unor nutrienți necesari nevoilor animalului sau în orice caz utili pentru bunăstarea acestuia. În acest caz, poate fi util un furaj complementar precum Multiadapt pe bază de vitamine și minerale cu adaos de alge spiruline și pudră de astragalus.

Instructiuni de folosire

Tablete de 1 g

Pisici: greutate medie 5 kg 1/2 comprimat dimineata si seara timp de 7 zile. Continuați cu 1/2 comprimat pe zi timp de 20 de zile.

Câini până la 10 kg 1 comprimat dimineața și seara timp de 7 zile. Continuați cu 1 tabletă pe zi timp de 20 de zile.

Câini de la 11 la 25 kg 2 comprimate dimineața și seara timp de 7 zile. Continuați cu 2 comprimate pe zi timp de 20 de zile.

Câini peste 26 kg 3 comprimate dimineața și seara timp de 7 zile. Continuați cu 3 comprimate pe zi timp de 20 de zile.

 

Ambalare:

Hrana complementara MultiAdapt® pentru pisici si caini, 60 tablete de 1 g

 

 

Instructiuni de utilizare:

Comprimatele trebuie administrate în rație zilnică sau pe cale orală în funcție de greutate.

Întrebări frecvente - întrebări frecvente

 Când poate fi util MultiAdapt pentru câinele/pisica mea?

MultiAdapt poate fi util în cazul:

+ deficiențe nutriționale

+ afecțiuni particulare precum sarcina și alăptarea

+ la căței în creștere și la câini și pisici în vârstă

+ pentru a menține tonusul muscular perfect la câinii de lucru și sport

+ stări care au nevoie de integrare pentru a îmbunătăți performanța (de exemplu la nivel muscular, pentru a crește sistemul imunitar etc.)

+ stări de recuperare din condiții normale (de exemplu într-o perioadă de convalescență postoperatorie)

+ în convalescența bolilor debilitante datorită stimulării apărării imune datorită componentelor sale specifice

+ pentru a menține pielea și părul în condiții excelente

 

MultiAdapt - Formulat special pentru caini si pisici care au nevoie de un sprijin echilibrat si eficient pentru bunastarea lor Multiadapt are o compozitie ce include diverse ingrediente, utile individual, chiar mai eficiente in sinergie intre ele.

 

Câinele meu mănâncă crochete zilnic dacă îi dau și MultiAdapt, îi pot provoca o hipervitaminoză?

Este corect să adăugați câinelui un aport suplimentar prin MultiAdapt chiar dacă ia vitamine prin crochet?Hrana completa ofera cantitatea de nutrienti esentiale pentru fiziologia corecta a cainilor si pisicilor. În numeroase ocazii (activitate fizică crescută, recuperare post-convalescență, perioadă de stres intens de mediu) poate fi necesară o creștere a aportului unor substanțe nutritive. MultiAdapt contine o cantitate necesara din aceste ingrediente active pentru a putea compensa aceste momente de stres, dar are o cantitate de aditivi (vitamine si minerale) semnificativ mai mica decat limitele indicate. Acest lucru duce la un aport sigur ca hrană complementară. Este important să se mențină rația zilnică recomandată pentru greutatea animalului indicată pe etichetă.

De ce este indicata utilizarea MultiAdapt la cainii foarte activi, supusi unor eforturi sau muncii intense, cum ii poate ajuta produsul?

Cresterea activitatii fizice presupune cresterea necesara a cerintelor nutritionale de vitamine si minerale pe care furajul complet (crochete/umede) nu le poate garanta in cantitatile indicate in ratia zilnica. Toate acestea generează un stres fiziologic important. Multiadapt este o multivitamină de nutrienți ușor de absorbit, adăugată special pentru a combate această afecțiune stresantă.

 

Ingerarea accidentală a întregului ambalaj al produsului

Vă reamintim că este o bună practică să păstrați ambalajul nedeschis la îndemâna copiilor și a animalelor, așa cum este indicat în avertismentele de pe etichete și cutii. Cel mai mare risc in cazul in care un caine ingera intregul continut al pachetului este ca acesta sa inghita in graba bucati de plastic din recipientul pentru pastile, mult mai daunatoare decat ingredientele active continute in tablete. Cu toate acestea, având în vedere variabilitatea subiectului în ceea ce privește greutatea corporală, rasa și vârsta, sfatul pe care dorim să-l dăm este să vă consultați medicul veterinar care va putea evalua situația din când în când cunoscând în detaliu câinele.

Câinele meu este alergic la pui. În produsele Dogoteka există aroma de ficat (de la păsări). Poate un câine alergic la pui să ia produse Dogoteka?

Raspunsul este da. ABSOLUT ȘI ÎN DEPLINĂ SECURITATE.

Proteinele animale (aroma de ficat) SUNT HIDROLIZATE. Când sunt hidrolizate, proteinele animale sunt inactivate (enzimele sunt inactivate în interiorul lor). Aceasta înseamnă că nu dezvoltă reacții alergice la cei care le iau. Acesta este practic un proces de inactivare a enzimelor care asigură absența alergiei în aport.

Sunt produsele Dogoteka sigure pentru câinele sau pisica mea?

Reamintim că în toate furajele noastre complementare ingredientele active utilizate în compoziție și aditivi sunt dozate corespunzător pentru a asigura un efect benefic asupra animalului, nu provoacă efecte secundare sau orice toxicitate. Acestea urmează ghidurile EUROPENE ale Registrului Materialelor pentru Furaje care enumeră toate produsele naturale permise în domeniul animal.

Prin urmare, este indicat să respectați porțiile zilnice recomandate.

Ce se întâmplă dacă am o întrebare specifică despre animalul meu de companie și am nevoie de un sfat personal?

Ne puteti contacta telefonic la unul dintre numerele de telefon afisate pe site !

                                                                                

 

 

DK90007
86 Produse

S-ar putea sa-ti placa

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Inregistreaza cont nou

Ai deja un cont?
Logheaza-te Sau Reseteaza parola