MSM ( metilsulfonilmetan ) pentru caini

MSM (metilsulfonilmetan)
Terapie ortomoleculară | Minerale

MSM (metilsulfonilmetan) este o formă de sulf legat organic, care face parte din ciclul natural al sulfului. Apare și în alimente, dar nu în cantități semnificative și se pierde mult în procesul de gătire. Mulți oameni par să fie deficienți neobservați. Pe măsură ce vârsta crește, cantitatea de MSM și sulf din organism scade. Multe procese ale corpului în care este implicat sulful funcționează apoi mai puțin bine, ceea ce duce în cele din urmă la tot felul de fenomene de degenerare.

MSM conține sulf într-o formă ușor de utilizat pentru organism. Sulful (cu calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fosfor) este unul dintre macromineralele de care organismul are nevoie in cantitati mai mari in fiecare zi. În ciuda acestui fapt, este încă unul dintre cele mai subestimate minerale. De exemplu, încă nu există RDA (alocația zilnică recomandată) pentru sulf. Sulful este esențial pentru multe funcții ale corpului. Este o parte a aminoacizilor importanți și a aproape tuturor proteinelor. De exemplu, sinteza colagenului, esențială pentru structura țesutului conjunctiv (pielea) și a cartilajului, este foarte dependentă de suficient sulf. Sulful asigură punțile disulfurice, care asigură structură și elasticitate. În caz de deficiențe, țesuturile devin mai puțin flexibile, rezultând: rigidizarea mușchilor, reducerea funcției de amortizare a cartilajului, formarea ridurilor la nivelul pielii și scăderea elasticității țesutului pulmonar, a inimii și a vaselor de sânge. Punțile de sulf determină, de asemenea, permeabilitatea membranei celulare. Acestea asigură o membrană flexibilă și buna funcționare a proteinelor de transport. Cu o membrană slab permeabilă, nutrienții insuficienti pot pătrunde în celulă și deșeurile nu pot fi îndepărtate corespunzător. Sulful este, de asemenea, esential in multe procese de detoxifiere din organism. Face parte din cisteină, aminoacidul determinant din glutation. Acestea asigură o membrană flexibilă și buna funcționare a proteinelor de transport. Cu o membrană slab permeabilă, nutrienții insuficienti pot pătrunde în celulă și deșeurile nu pot fi îndepărtate corespunzător. Sulful este, de asemenea, esential in multe procese de detoxifiere din organism. Face parte din cisteină, aminoacidul determinant din glutation. Acestea asigură o membrană flexibilă și buna funcționare a proteinelor de transport. Cu o membrană slab permeabilă, nutrienții insuficienti pot pătrunde în celulă și deșeurile nu pot fi îndepărtate corespunzător. Sulful este, de asemenea, esential in multe procese de detoxifiere din organism. Face parte din cisteină, aminoacidul determinant din glutation.
Efectul terapeutic al sulfului este cunoscut de mult timp. Deja în antichitate, scăldatul în izvoarele termale bogate în sulf, adesea de origine vulcanică, era o metodă populară de a scăpa de durerile, în special de natură reumatică. În multe stațiuni balneare contemporane, apa se dovedește adesea a fi bogată în compuși de sulf. MSM are o greutate moleculară foarte mică și, prin urmare, este foarte ușor absorbit prin piele.

Multe dintre acțiunile atribuite MSM se bazează pe cantitatea mare de cercetări care au fost făcute cu DMSO (dimetil sulfoxid). În organism, totuși, aproximativ 15% din DMSO este convertit în MSM (MSM este numit și DMSO2). MSM rămâne în organism mult mai mult decât DMSO, ceea ce îi face pe unii cercetători să creadă că multe dintre efectele pe termen lung ale DMSO se datorează, de fapt, porțiunii de DMSO care este convertită în MSM. O altă parte a DMSO este transformată în organism în DMS (sulfură de dimetil), care provoacă un miros corporal neplăcut. MSM nu este convertit în DMS și, prin urmare, nu provoacă un miros corporal neplăcut.
Un domeniu aproape neexplorat de cercetare este efectul terapeutic al MSM ca donator de metil. O privire asupra structurii moleculare a MSM dezvăluie că există două grupări metil atașate atomului de sulf. Când sulful din MSM devine disponibil, două grupări metil devin disponibile în același timp. Metilarea este un proces metabolic cheie și o deficiență în metilare are consecințe negative care se pot manifesta în boli cardiovasculare, boala Alzheimer și artrita reumatoidă, printre altele. Cercetările viitoare ar trebui să arunce mai multă lumină asupra rolului MSM ca donator de metil.

MSM se pretează foarte bine aplicațiilor externe. MSM sub formă de gel, de exemplu, este rapid și foarte bine absorbit de piele. Datorită acestei pătrunderi rapide a MSM în straturile celulare profunde subiacente ale pielii și a formei de gel (negras), porii nu se înfundă și efectul devine rapid vizibil. Gelul MSM oferă ameliorarea durerii și, de asemenea, aduce sulf în colagen și țesutul conjunctiv, ceea ce îi promovează elasticitatea și suplețea. Sulful este, de asemenea, important pentru funcția articulațiilor.
În plus, un gel care conține MSM poate fi folosit ca prim ajutor pentru răni minore. De exemplu, are grijă de piele după bărbierit. Un astfel de gel sau cremă MSM poate fi folosit și ca o cremă hidratantă.

Indicatii

plângeri de durere (inclusiv dureri de dinți)
boli reumatice (artrita, osteoartrita, reumatismul tesuturilor moi)
alergii, febra fânului și astm
tulburări de circulație a sângelui
slăbiciune a țesutului conjunctiv
fibromialgie
crampe musculare și dureri musculare
leziuni (sportive) (de exemplu, crampe musculare)
vindecarea ranilor
procese inflamatorii
stres
oboseală
cicatrici
afecțiuni ale pielii
unghii (slabe)
patologii de metilare
afecțiuni ale pielii (în special aplicare externă)
umflături (în principal aplicare externă)
vânătăi (în principal aplicare externă)
Contraindicatii

Persoanele cu hipersensibilitate la sulfiți pot folosi MSM ca de obicei. Nu există contraindicații cunoscute pentru MSM.

Efecte secundare

MSM este una dintre cele mai puțin toxice substanțe cunoscute. DL50 (letal pentru jumătate dintre animalele de testat) este mai mare de 20 de grame per kg de greutate corporală, ceea ce este aproape de toxicitatea apei.

La persoanele sensibile, după începerea utilizării MSM, pot apărea tulburări gastrointestinale (inclusiv crampe intestinale, diaree ușoară). În astfel de cazuri, se recomandă să se distribuie mai mult aportul de MSM pe parcursul zilei sau să se reducă doza și să se acumuleze treptat. Sfaturi similare se aplică atunci când apar simptome tipice de detoxifiere, induse de efectul detoxifiant al MSM.

Nu există efecte secundare cunoscute pentru aplicarea externă a MSM. În cazul rănilor foarte adânci, trebuie remarcat că formarea de țesut poate să apară uneori deasupra rănii, în timp ce părțile profunde ale rănii nu s-au vindecat încă. Acest lucru ar putea duce la abcese.
Interacțiuni

DMSO poate inhiba agregarea trombocitelor. Aceste date nu sunt cunoscute pentru MSM, dar observațiile clinice indică faptul că acest efect apare și la MSM. Acest lucru ar trebui să fie luat în considerare atunci când combinați MSM cu medicamente pentru subțierea sângelui.

Nici pentru aplicarea externă a MSM nu sunt cunoscute interacțiuni. Interacțiunile cu medicamente obișnuite sau naturale sunt posibile. Consultați un expert pentru asta.

Dozare

Pentru un efect terapeutic, doza poate fi crescută temporar la 4000 mg sau mai mult pe zi. După aceea, va fi suficientă o doză de întreținere de 1000 până la 3000 mg pe zi. Când trebuie utilizate doze mari, este înțelept să creșteți doza treptat pentru a evita simptomele de detoxifiere prea bruște. Uneori pot dura câteva săptămâni pentru ca efectele MSM să se manifeste. Cu toate acestea, mulți oameni experimentează primele efecte după câteva zile.

Utilizare externă: Aplicați un gel care conține MSM pe zonele dureroase de mai multe ori pe zi. Aplicați o compresă de tifon dacă este necesar.
sinergie

MSM depinde de un număr de sinergiști pentru efectul său. De exemplu, toate celelalte minerale trebuie să fie, de asemenea, prezente în cantități suficiente. În opinia noastră, acest lucru poate fi asigurat cel mai bine atunci când MSM este luat împreună cu un supliment de bază de multi bun și vitamina C.



 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *