PIELEA NAPPA

 

Pielea nappa este un tip de piele tabacita, vopsita si are porii inchisi. Este utilizata la tapitarea interioarelor autoturismelor de lux, confectionarea manusilor de lux din piele si mai nou sunt utilizate in confectionarea accesoriilor pentru caini. Acest tip de piele poarta numele nappa deoarece a fost inventata de Emanuel  Manasse care lucra intr-o tabacarie in Napa California in anul 1875. Acest tip de piele este foarte rezistenta la umezeala si murdarie.

Calitatea si finetea deosebita a pielii nappa a determinat producatorii de autovehicule din categoria lux sa utilizeze aceasta piele, care datorita calitatilor caracterizeaza nivelul de confort oferit de aceasta clasa de autovehicule. Producatorii autovehiculelor din clasa lux au considerat potrivita calitatea pielii nappa deoarece nu se poate utiliza o tapiterie obisnuita pentru un autovehicul de cea mai inalta clasa.

Accesoriile pentru caini confectionate din piele nappa nu fac rabat de la aceasta calitate oferind confort atat cainelui cat si proprietarului. Lesele si zgarzile confectionate din acest tip de piele sunt din categoria lux, iar comparatia dintre o lesa sau zgarda obisnuita si unele din piele nappa este exact cum ar fi comparatia dintre un autovehicul de lux si unul obisnuit.

Intretinerea accesoriilor confectionate din piele nappa nu este foarte dificila, trebuie insa tinut cont de evitarea expunerii indelungate la soare cat si umiditatea foarte ridicata. Daca pielea nappa intra in contact cu apa este recomandat sa fie uscata intr- un loc aerisit si trebuie sa fie evitata uscarea prin expunerea la surse de caldura, deoarece acest proces poate provoca scurgerea uleiurilor naturale continute de piele.

Calitati remarcabile ale pielii nappa :

  1. Pielea este foarte moale si maleabila, usoara si isi pastreaza aspectul
  2. Pielea este rezistenta si durabila, in ciuda faptului ca este moale
  3. Se deterioreaza foarte greu
  4. Pielea nappa isi pastreaza granulatia si aspectul original
  5. Nu absoarbe apa si permite aerisirea
  6. In timp pielea nappa datorita calitatilor sale prezinta o patina a timpului care se adauga la estetica existenta.

In magazinul nostru on-line gasiti o varietate larga de produse confectionate din piele nappa de cea mai inalta calitate importate din Germania, produse si concepute pentru persoanele care apreciaza calitatea si durabilitatea ridicata si un aspect deosebit de elegant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *