Saculet de muscatura ( tug )

Tug – ul de muscatura reprezinta un accesoriu foarte important in stimularea si recompensarea  cainelui in dresajul canin. Cu ajutorul unui tug putem stimula dorinta de lucru a cainelui si putem exersa cu succes aportul. Utilizat cu succes in recompensarea cainilor de politie, cainilor militari sau in antrenamentele pentru examenele de lucru. Ideale pentru stimularea si recompensarea puilor de caine, dar pot fi folosite cu succes la antrenamentul cainilor adulti.

Saculetii de muscatura reprezinta o alternativa mult mai buna si mai sigura decat mingiile confectionate din cauciuc dur. Mingiile dure pot fi foarte daunatoare pentru dintii puilor de caini si in cazul in care un pui de caine este lovit accidental cu mingea in zona capului acesta isi poate pierde total interesul pentru acel tip de recompensare. Aceasta posibilitate este total exclusa daca se utilizeaza saculetii de muscatura ( tug ). Un pui de caine lovit accidental de un tug chiar si in zona capului acesta va ignora total situatia continuand sa se motiveze la acelasi nivel.

Pernele de muscatura reprezinta tug-uri putin mai mari si sunt utilizate atat in recompensarea cainilor in dresaj cat si pentru formarea preciziei in antrenamentele de muscatura. Pernele de muscatura sunt confectionate de regula din aceleasi materiale din care sunt confectionate costumele de muscatura si protectiile de brat sau de picior. Acest accesoriu este foarte eficient si sigur in formarea preciziei muscaturii.

Tug – ul de muscatura reprezinta un accesoriu foarte important in stimularea si recompensarea  cainelui in dresajul canin. Cu ajutorul unui tug putem stimula dorinta de lucru a cainelui si putem exersa cu succes aportul. Utilizat cu succes in recompensarea cainilor de politie, cainilor militari sau in antrenamentele pentru examenele de lucru. Ideale pentru stimularea si recompensarea puilor de caine, dar pot fi folosite cu succes la antrenamentul cainilor adulti.

Saculetii de muscatura reprezinta o alternativa mult mai buna si mai sigura decat mingiile confectionate din cauciuc dur. Mingiile dure pot fi foarte daunatoare pentru dintii puilor de caini si in cazul in care un pui de caine este lovit accidental cu mingea in zona capului acesta isi poate pierde total interesul pentru acel tip de recompensare. Aceasta posibilitate este total exclusa daca se utilizeaza saculetii de muscatura ( tug ). Un pui de caine lovit accidental de un tug chiar si in zona capului acesta va ignora total situatia continuand sa se motiveze la acelasi nivel.

Atat pernele de muscatura cat si saculetii de muscatura (tug-uri) sunt confectionate din materiale sigure si atractive pentru caine : piele naturala, iuta, material francez, furtun de pompier. Tug-urile confectionate din material francez cat si cele confectionate din furtun de pompier prezinta culori atractive atat pentru caine cat si pentru stapan.  Cu cat este mai dur materialul din care este confectionat tug-ul cu atat se va stradui mai mult cainele sa il muste.  Rezistenta in timp a tug-ului depinde in principal de materialul din care este confectionat. Indiferent de materialul din care este confectionat tug-ul acesta nu este indestructibil si este recomandat sa nu fie lasat la discretia cainelui atunci cand nu este supravegheat, deoarece acesta poate rupe si inghiti bucati de material punand cainele in pericol.

Materialele utilizate la confectionarea tug-urilor nu afecteaza sanatatea si dintii cainilor. Interiorul tug-urilor contine materiale non- toxice pentru caine.

Tug-urile pot avea diferite dimensiuni pentru utilitati multiple si sunt concepute sa stimuleze caini de talii incepand de la cei de tip toy pana la cainii de talie uriasa. De asemenea tug-urile pot avea design plat sau rotund in functie de varsta, rasa, talia cainelui.

Saculetii de muscatura pot fi prevazuti cu unul sau doua manere. Fiecare persoana posesoare de caine sau dresor prefera tug-ul cu un anumit numar de manere considerat de acesta mai eficient si mai usor de utilizat. Anumite persoane taie definitiv manerele considerand ca acestea incomodeaza sau pot atrage atentia cainelui.

Exista de asemenea tug-uri in care se pot introduce recompensa hrana confectionate din diferite materiale si prevazute cu sistem de prindere Velcro. Cu ajutorul acestor tipuri de tug-uri se pot stimula cainii care nu prezinta nici un fel de interes pentru obiectele de muscatura si se pot forma cu succes asocieri pozitive intre prinderea tug-ului si recompensa hrana care va veni foarte rapid.

Tug-urile lungi sunt utilizate cu succes la stimularea puilor de caine deoarece cu cat este mai lung tug-ul cu atat este mai usor de prins de catre pui.

Stimularea puilor de caine cu ajutorul tug-ului poate incepe de la varsta de doua luni. Utilizarea tug-ului in dresajul de obedienta motiveaza si grabeste procesul de invatare. Recompensarea cainilor cu saculetul de muscatura creste atentia cainelui si acesta va depune eforturi sustinute sa execute cu succes sarcina ceruta. La fel cum recompensa hrana este utilizata ca si recompensa, tot asa poate fi utilizat tug-ul de muscatura.

Tug-urile mici sunt recomandate pentru cainii de talie mica,iar tug-urile lungi sunt recomandate pentru puii de caine. Tug-urile trebuie miscate rapid pentru a stimula cainele sa depuna eforturi in a prinde tug-ul, iar aceasta frustrare creeata cainelui prin incercarea de a prinde tug-ul va dezvolta la caine dorinta de lucru.

In magazinul nostru on-line veti gasi o varietate larga de saculeti de muscatura ( tug-uri ), perne de muscatura profesionale, confectionate din materiale variate de cea mai buna calitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *